Kunst på Fyret 2022  

 
Sommerudstilling:

Søndag den 26. juni til
fredag den 8. juli 2022.
Åben hver dag fra kl. 13-17.
Udstiller:
Bardur Jakupsson og Torbjørn Olsen
Fernisering søndeg den 26. juni kl. 13.00


Efteråret:

Søndag den 15. oktober til
fredag den 23. oktober 2022.
Åben hver dag fra kl. 13-17.
Udstiller:

Grafiker Jan Andersson mfl.
Fernisering søndeg den 15. okt. kl. 13.00

Samklang

Fire kvinder i samklang med hver sin kunst
SamKlang0
Det er fire professionelle kunstnere fra den tidligere kunstnergruppe horiZont, som viser deres værker, når Hirtshals Fyr lørdag den 21. august åbner høstudstillingen 2021. I otte dage er der mulighed for at besøge udstillingen og der er tale om et gensyn, da alle fire kunstnere tidligere har udstillet på Hirtshals Fyr.

De fire kunstnere er medlemmer af Billedkunstnernes Forbund, og har hver især adskillige udstillinger bag sig i både ind- og udland. Alle har udgangspunkt i en professionel kunstfaglig uddannelse. Ninne Nielsen og Tove Dehn fra Det Kgl. Danske Kunstakademi, Hanne Ida Helstrup fra Det Fynske Kunstakademi og Lise Tuxen fra Arkitektskolen Aarhus.
Som gruppe har de bl.a. udstillet på Det ny Kastet i Thisted, Portalen i Greve, Skovhuset i Værløse, Augustiana Skulptur og Kunstcenter og Den danske Kunstforening i Schleswig-Holsten, Flensborg Centralbibliotek. De har også tidligere som gruppe udstillet på Hirtshals Fyr.

Som fællesnævner har de alle den kraftfulde tilgang til deres kunst, det ses i farverne, i strøgene og i stregen.

Motivverden

For Hanne Ida Helstrup og Lise Tuxen er landskabet et hovedemne, hvor klimaproblematikken også indgår.
Det nordiske landskab- med afsæt i det rå og barske element. Hvor ensomheden hersker, hvor melankoli er den bærende tone.
Ninne Nielsen arbejder med motiver hentet fra det kraftfulde landskab i Vendsyssel og de nære relationer til hverdagslivet.

Tove Dehn arbejder med en serie kaldet Melting pot, som er serier af computerbearbejdede fotos fra forskellige kulturer i verden, lige fra Amish folket til et kinesisk grøntmarked.

Arbejdsområder
SamKlang1SamKlang2
Tove Dehn viser med sin serie mangfoldigheden af det amerikanske samfund. Fra markedet for de religiøse Amish folk over hispanic Market til den amerikanske version af Brugsen.

Verden i dag og især USA er en multi-kulturelt samfund hvor alle kulturer, religioner og baggrunde smelter sammen eller som amerikanerne kalder det – den kulturelle Melting Pot. Tove bruger computerbearbejdede billeder til smukt at illustrere denne mangfoldighed
SamKlang3SamKlang4
Ninne Nielsen er kolorist og en moderne maler, der på sit lærred lader erindringens motiver få frit spil.
Hun tolker motiverne og lader disse genopstå i nye former, flader og farvekompositioner inspireret af hverdagens stille oplevelser og naturens smukke og farverige sammenhænge.

SamKlang5SamKlang6
Hanne Ida Helstrup, gruppens grafiker, arbejder med inspirationer over kulturlandskaber. På fyret viser hun ætsninger og raderinger over uvejrstruende og formuldede landskaber.

Til dagligt er også boremaskinen hendes værktøj, hvor hun borer og indsværter motivet ned i plexiglasplader. Hun indkredser en intens stoflighed og nærvær i sine grafiske værker.

SamKlang7SamKlang8
Lise Tuxens malerier og pasteller indeholder en motivverden, der vipper mellem abstraktion og et ekspressivt landskabsmaleri.
Gennem sin dramatiske kolorit udtrykker hun naturens kraft – en fortolkning, der gerne fanger en dimension af det, vi ikke ser, men alligevel fornemmer.
Der er fernisering på udstillingen lørdag den 21. august kl. 13, hvor museumsinspektør Cecilie Straagaard taler.
De frivillige på Hirtshals Fyr er i hele udstillingsperioden klar til at tage imod i fyrets kaffestue!

Information


Udstillingsudvalget er en del af ”Støtteforeningen Hirtshals Fyr”

Udstillingsudvalgets udstillinger hedder ”Kunst på Fyret”, og der arrangeres 4 udstillinger årligt, én i påsken, to i sommerferien og én i efterårsferien.

Udstillingerne afholdes i Assistenthuset, der er et af de to beboelseshuse omkring fyret.
Assistenthuset indeholder fire velbelyste rum i åben forbindelse med hinanden.

Læs mere om at udstille på Hirtshals Fyr og om hvordan du ansøger om en udstilling på Fyret se her.....