Kaffe på kanden

Kaffestuen er åben dagligt i udstillingsperioder kl.13 - 17
Hjemmebagt kage 

 

Kunstudstilling


Lørdag d. 12. - søndag. 20. oktober

Fr. 25. - søn. 27. okt,

Fr. 1. - søn. 3. nov

RED 1 Red 616SavnskabÅbent kl. 13 - 17 alle dagene

Forside lille glasskib 71A6282 copy 900x1260

-------------------------------------------------

KUNSTFOREDRAG PÅ FYRET
Onsdag d, 30. oktober kl. 19

Foto pressemeddelelse 01LARS BF

Lars Brorson Fich

Kaffe og kage       Fri entre

 

 

Vel mødt
Kunstudvalget.

 

 

 

 

 

Hirtshals Fyr lyser op på nyt frimærke

Kuvert red

Hirtshals Fyr på mærkerne sammen med fire andre fyrtårne!

Det er en realitet fra i dag den 16. maj 2019. 

I mange århundreder lyste fyrtårne op langs de danske kyster som en uundværlig hjælp for søfarten. Nu hylder PostNord fem af landets mest markante og smukke fyrtårne i en ny frimærkeudgivelse, som sendes på gaden i dag. Et af frimærkerne forestiller Hirtshals Fyr.

- Det gør mig glad, at Hirtshals Fyr er valgt ud som ét af de fyrtårne, der kommer på frimærke. Det er en fin og sober måde at gøre opmærksom på vores smukke fyrtårn på, og jeg håber, at det vil nå ud til mange, fortæller Torben Vandsted, der er formand for Hirtshals Fyr Fond.

hirtshals fyr frimærke foto redMed kong Frederik VII’s svungne monogram over indgangsdøren blev Hirtshals Fyr indviet i 1863. Det varede to et halvt år at opføre det 35 meter høje fyr, som hviler på et fundament af beton og granit. Tårnet er bygget i røde mursten beklædt med hollandske klinker, men efter en senere overmaling fremstår det i dag hvidt.

I 2008 blev Hirtshals Fyr Fond stiftet og den købte fyrtårnet af Hjørring Kommune, der havde købt af staten. Fondens formål er at eje, bevare og forestå driften af fyret der drives på frivillig basis. Men også at sikre, at der er fri adgang både til området og til fyrtårnet, og fyret er således åbent for gæster, der kan opleve en enestående udsigt over havet og Hirtshals by.

- Fyrtårnene er ikke kun markante bygninger i landskabet, men har gennem århundreder udført en vigtig funktion med at beskytte de søfarende ved de danske kyster. En vigtig opgave i en stor søfartsnation, som vi i PostNord fejrer med disse fem frimærker. Hirtshals Fyr er et strålende eksempel på, hvordan lokale initiativer kan sikre drift og bevarelse af vores fyrtårne. Derfor fortjener et af Hirtshals’ smukkeste vartegn at komme på frimærke, siger Martin Pingel, designchef i PostNord Frimærker.

De øvrige fire frimærker forestiller Lyngvig Fyr ved Ringkøbing Fjord, Hammeren Fyr på Bornholm, Taksensand Fyr på Als og Omø Fyr på Omø ved Skælskør.

Frimærkerne kan købes i PostNords app og netbutik samt på udvalgte posthuse. De udkommer i værdien 10 kr., som kan bruges til at sende et almindeligt brev.

Maerkerne red

Fyret markerer julen fire adventssøndage

22275857 kalenderxx

TV2’s julekalender sendes igen fra Hirtshals Fyr, og så slår kaffestuen dørene op til æbleskiver og gløgg mm.

TV2 blænder den 1. december – altså på lørdag – op for årets julekalender, og det er en, man kender til i Hirtshals – ikke mindst på Fyret.
Det er fem år siden, at denne udgave af julekalenderen blev vist på TV2, og der er kommet en ny generati-on af børn, som skal opleve ”Tvillingerne og Julemanden”, når de rumsterer i og omkring fyret i Hirtshals.
Der er traditionelt hyggeligt omkring Hirtshals Fyr i dagene op til jul og i juletiden. Den hygge skal også opleves i år.
Fyret slår ikke alene ”tårnlugen” op. Der bliver også –hver søndag i advent åbnet i dobbeltdøren til Me-sterhusets Kaffestue.
Tidligere år har Fyrets frivillige også budt inden for på søndagene i december. Og i år gør man det altså samtidig med at TV2 sender julekalenderen ”Tvillingerne og Julemanden”, der for en stor delsvedkom-mende er optaget omkring Hirtshals Fyr. Det skete for seks år siden, så nisser, dr. Svart, børn og fjerkræ har for længst rømmet området. Men hyggen er der altså stadigvæk – ikke mindst om søndagen.
Fyrtaarn jpg redFire søndagen – adventssøndage – er der dækket op i kaffestuen, der er varmet gløgg og æbleskiver, og er man mere til kaffe, te eller sodavand lader det sig gøre at købe af disse varer.
Fyrets frivillige er på mærkerne og tager godt i mod. Samtidig er fyr-ejeren – Hirtshals Fyr Fond – kommet i juleshumør, så de, der ønsker at komme til tops disse adventssøndage, slipper for at betale for opstignin-gen.
Første adventsåbning er på søndag den 2. december, hvorefter kaffestuen er åben mellem 13 og 17 de følgende tre adventssøndage.
Fyrtårnet holdes som sædvanligt åbent daglig fra kl.10 til solnedgang, så der er mulighed for – mod en be-skeden entre – at komme op og fået fantastisk udkik over byen, ind over landskabet og ud over havet!

red72 DJI 0174red

Fyrets åbningstider

Kl. 10 til solnedgang alle årets dage!
Gruppebesøg uden for normal åbningstid . . Tilmeld her
Billetpriser:
Børn 0 - 5 år gratis
Børn 6 - 15 år 10 kr.
Voksne fra 16 år 20 kr.

Støtteforeningen Hirtshals Fyr
er aktiv i bestræbelserne på
at skabe sammenhold om at
bevare Hirtshals' fornemste
kulturarv. Meld dig ind her...

Kig i Støtteforeningens
nyhedsarkiv her...

Kørselsvejledning

Hirtshals Fyr (Krak kort)
Hirtshals Fyr, Fyret 2, 9850
Hirtshals - +45 61 28 18 62
Kontakt Hirtshals-fyr