Kunst på Fyret
Årets udstillinger

 

25. marts – 2. april 2018 
(Åbent dagligt 13 – 17) 
Påskeudstilling
Hanne Ida Helstrup, Lise Tuxen. Tove Dehn og Ninne Nielsen.

Fernisering søndag den 25. marts kl. 13
v/formanden for Vendsyssel Kunstmuseum
Troels Bidstrup Hansen

  

1. - 15. juli 2018
(Åbent dagligt 13 – 17)
Sommerudstilling
Vivi Linnemann, Lisbeth Gjøtz Fast og Mette Rix.

 

13. – 21. oktober 2018
(Åbent dagligt 13 – 17)
Efterårsudstilling

Lars Ibsen, keraik og Torben Klostergaard. bronze

 

 

Fyret markerer julen fire adventssøndage

22275857 kalenderxx

TV2’s julekalender sendes igen fra Hirtshals Fyr, og så slår kaffestuen dørene op til æbleskiver og gløgg mm.

TV2 blænder den 1. december – altså på lørdag – op for årets julekalender, og det er en, man kender til i Hirtshals – ikke mindst på Fyret.
Det er fem år siden, at denne udgave af julekalenderen blev vist på TV2, og der er kommet en ny generati-on af børn, som skal opleve ”Tvillingerne og Julemanden”, når de rumsterer i og omkring fyret i Hirtshals.
Der er traditionelt hyggeligt omkring Hirtshals Fyr i dagene op til jul og i juletiden. Den hygge skal også opleves i år.
Fyret slår ikke alene ”tårnlugen” op. Der bliver også –hver søndag i advent åbnet i dobbeltdøren til Me-sterhusets Kaffestue.
Tidligere år har Fyrets frivillige også budt inden for på søndagene i december. Og i år gør man det altså samtidig med at TV2 sender julekalenderen ”Tvillingerne og Julemanden”, der for en stor delsvedkom-mende er optaget omkring Hirtshals Fyr. Det skete for seks år siden, så nisser, dr. Svart, børn og fjerkræ har for længst rømmet området. Men hyggen er der altså stadigvæk – ikke mindst om søndagen.
Fyrtaarn jpg redFire søndagen – adventssøndage – er der dækket op i kaffestuen, der er varmet gløgg og æbleskiver, og er man mere til kaffe, te eller sodavand lader det sig gøre at købe af disse varer.
Fyrets frivillige er på mærkerne og tager godt i mod. Samtidig er fyr-ejeren – Hirtshals Fyr Fond – kommet i juleshumør, så de, der ønsker at komme til tops disse adventssøndage, slipper for at betale for opstignin-gen.
Første adventsåbning er på søndag den 2. december, hvorefter kaffestuen er åben mellem 13 og 17 de følgende tre adventssøndage.
Fyrtårnet holdes som sædvanligt åbent daglig fra kl.10 til solnedgang, så der er mulighed for – mod en be-skeden entre – at komme op og fået fantastisk udkik over byen, ind over landskabet og ud over havet!

red72 DJI 0174red

Kunst i gulvhøjde på Fyret

Troels ÅbnerL1158383Udstilling2L1158342

Efterårsudstillingen på Hirtshals Fyr afviger en del fra tidligere udstillinger. Hidtil er det værker hængt op på væggene, der har præget Fyrets udstillinger - af og til suppleret med skulpturelle ting placeret på gulvet eller i terræn uden for udstillingslokalerne. Men denne gang er Torben Klostergaards bronze-arbejder og Lars Ibsens keramiske værker udstillet i gulvhøjde, hvilket giver en anderledes og yderligere interessant oplevelse.
Udstillingen blev åbnet lørdag, og det var formanden for Vendsyssel Kunstmuseum Troels Bistrup, der holdt åbningstalen, efter at formanden for kunstudvalget i Støtteforeningen for Hirtshals Fyr, Henny Nielsen, havde budt velkommen til kunstnere og de mange åbningsgæster.Udstilling 4L1158348Henny og Troels L1158385
Vejret var i den grad med udstillingen. Lunt og solrigt så man fik en sommeragtig oplevelse og en speciel kunst-oplevelse, da der i forlængelse af åbningstalen blev lejlighed til at betragte kunsten i Assistenthusets fire lokaler.
Der er ingen tvivl om, at værkerne faldt i gæsternes smag. Det varede ikke længe inden små rød/hvide "SOLGT-flag" prydede værkerne.
Gæsterne brugte rigtig lang tid til at beundre værkerne, og der blev tillige demonstreret sund købelyst.
Rigtig mange gjorde lørdagene til en kunst- og hyggeudflugt.
Mættet af kunstindtryk var der så lejlighed til at nyde Fyrets friskbryggede kaffe og hjmmebagte kage,

Udstillingen er åben dagligt fra 13 til 17 til og med søndag den 21. oktober. Til samme tider er der åbent i Kaffestuen!
  

 

Fyrets åbningstider

Kl. 10 til solnedgang alle årets dage!
Gruppebesøg uden for normal åbningstid . . Tilmeld her
Billetpriser:
Børn 0 - 5 år gratis
Børn 6 - 15 år 10 kr.
Voksne fra 16 år 20 kr.

Støtteforeningen Hirtshals Fyr
er aktiv i bestræbelserne på
at skabe sammenhold om at
bevare Hirtshals' fornemste
kulturarv. Meld dig ind her...

Kig i Støtteforeningens
nyhedsarkiv her...

Kørselsvejledning

Hirtshals Fyr (Krak kort)
Hirtshals Fyr, Fyret 2, 9850
Hirtshals - +45 61 28 18 62
Kontakt Hirtshals-fyr